Fotograful…

Un cuplu de casatoriti isi doreau foarte mult un copil dar nu-l aveau fiindca sotul era steril. Au intrebat multi doctori iar in final unul le-a sugerat ca ar fi bine sa incerce cu un tata substitutiv. Doamna nu prea era de acord, dar sotul a zis ca din partea lui nici o problema, asa ca doctorul a aranjat ca in duminica urmatoare cand sotul avea sa lipseasca de acasa, un tanar sa vina si sa indeplineasca misiunea. In aceeasi duminica o familie vecina a chemat un fotograf sa faca portretul unui copil. Din greseala, fotograful suna la doamna care-si dorea copil.

– Buna ziua, doamna! Am venit pentru copil.

– Hm, intrati va rog! Va servesc cu ceva?

– Nu, multumesc, alcoolul nu e bun pentru munca mea. Ceea ce as vrea e sa incepem cat mai repede.

– Foarte bine. Mergem in camera?

– Poate fi si acolo, dar mi-ar place una aici in salon, doua pe covor si una in gradina.

– Pai cate vor fi in total? intreba doamna un pic ingrijorata.

– De regula, cinci. Dar daca mama coopereaza pot fi mai multe. Mi-ar place sa va arat in prealabil cate ceva din ce am facut. Am o tehnica foarte speciala si unica ce le-a placut foarte mult clientelor mele. Priviti portretul acestui copil foarte frumos. L-am facut intr-un parc public in plina zi. Cum s-a mai adunat lumea sa ma vada lucrând! De data asta m-au ajutat doi prieteni, fiindca doamna era foarte exigenta.

Doamna il asculta stupefiata.

– Acum priviti fratiorii astia! De data asta mi-a iesit totul in mai putin de 5 minute. Am ajuns, si din doua miscari, priviti ce gemeni mi-au iesit!

Doamna era tot mai speriata.

– Pentru asta m-am zbatut un pic fiindca mama era foarte nervoasa si eu i-am zis: “Domna, intoarceti-va in partea cealalta si lasati-ma pe mine sa fac totul!” Ea s-a intors si asa am putut sa-mi termin treaba.

Doamnei ii venea sa lesine de frica!

– Putem incepe, doamna?

– Da, cand doriti.

– Bine, ma duc dupa trepied.

– Trepied?

– Da, explica foarte linistit fotograful, aparatul meu e foarte mare si am nevoie de un trepied sa-l sprijin, fiindca nici cu amandoua mainile nu-l pot tine bine…. Doamna! Doamna!!! Doamna…..

Loading