Lichior de Ghimbir – Iată ce Ingrediente Contine și Cum se Prepară

Ai incercat lichiorul de ghimbir? Acest „medicament” natural te poate scapa de gripa si raceala. Iata ce ingrediente contine si cum se prepara.

Pentru lichiorul de ghimbir ai nevoie de:

  • 200 gr ghimbir
  • 6 linguri miere
  • 1 lamaie, 1 portocala
  • 500 ml vodka

Mod de preparare:

Incepem prin a curata ghimbirul, lamaia si portocala. Dupa ce le-am curatat de coaja, le taiem in bucati mici.

citrice ghimbir felii

Punem bucatile de citrice si ghimbir intr-un recipient din sticla. Turnam miere peste ele, apoi adaugam vodka.

Lasam la infuzat timp de cel putin 7 zile. Strecuram apoi lichiorul si-l turnam intr-o alta sticla curata. „Medicamentul” natural este gata si poate fi consumat.

lichior

De ce este atat de eficient acest lichior impotriva gripei?

Eficienta acestei bauturi se datoreaza ingredientelor naturale din compozitia sa. Ghimbirul, principalul ingredient al lichiorului este cunoscut in intreaga lume pentru proprietatile sale antivirale.

Pe langa faptul ca amelioreaza simptomele de gripa si raceala, acesta intareste imunitatea si ajuta organismul sa lupta cu agentii patogeni.

Gingerolul, cel mai important compus al radacinei de ghimbir actioneaza ca un expectorant si trateaza problemele respiratorii.

Ghimbirul este, de asemenea, eficient in prevenirea infectiilor orale, indigestiei si balonarii. In plus, confera un plus de energie si sustine procesul de slabire.

Mierea are un gust placut si ofera multe beneficii pentru sanatate. Acest superaliment are efect antiviral, antibacterian si antiinflamator si protejeaza corpul de infectiile virale.

Acest lichior cu ghimbir si miere de albine poate ameliora imediat simptomele racelii.

Citricele, lamaia si portocala, sunt bogate in vitamina C si intaresc sistemul imunitar. Prin urmare, ne feresc de diferite infectii si probleme respiratorii.

Loading